"Monetise erbjöd en smidig lösning som gjorde att jag kunde fortsätta växa."

Läs mer om Jessica

Vanliga Frågor om företagslån från Monetise

Vad menar ni med småföretagarvänliga lån?
Vi vet att tid och pengar är de största hindren för tillväxt för de flesta småföretagare. Trots det är det både svårt och tidskrävande för småföretagare att säkra finansiering för att investera i sitt företag.  Därför har vi utvecklat våra företagslån för att passa in in småföretagarens vardag  - ett snabbt, enkelt och flexibelt sätt att låna pengar till ditt företag.  Våra företagslån är till för dig som har omsättning på kort. Det är alltid fast pris, inga dolda avgifter och ingen personlig borgen.  Oavsett om du vill investera i din lokal, köpa in varulager, gå en utbildning eller jämna ut kassaflöden så kan du enkelt låna upp till en månadsomsättning. Ansökan gör du online, det tar bara några minuter och allt du behöver är ett utdrag från ditt bankkonto.
Vilka är Monetises kunder?
Monetise kunder är småföretagare som vill investera i sin verksamhet. Vi vänder oss till småföretagare som har försäljning på kort och vill låna pengar till sitt företag. Det är allt från frisörer och butiker till restauranger och caféer och e-handlare som använder sig av våra företagslån för att renovera, anställa, köpa in utrustning eller varulager eller på andra sätt investera i sina verksamheter. 
Vad krävs för att få företagslån av Monetise?
Våra företagslån vänder sig till småföretagare som har försäljning på kort, det kan vara både på nätet och i fysisk butik. Det som krävs är alltså att du har försäljning på kort, och att du har haft verksamhet i minst 12 månader. Allt du behöver för en ansökan är ett kontoutdrag från din internetbank, vi begär ingen affärsplan eller budget utan utgår från dina kassaflöden.
Hur snabbt går ansökan?
Ansökan tar bara några minuter, du börjar med att fylla i formuläret här till höger. Det är både snabbt och enkelt. Tycker du att ansökan är krånglig? Hör av dig så gör vi vad vi kan för att hjälpa dig!
Hur snabbt får jag svar?
Du får svar inom 48 timmar från att din ansökan är komplett.
När har jag pengarna på kontot?
Så fort vi beviljat din ansökan betalar vi ut pengarna, du har dem vanligen inom en bankdag.
Vad kan jag använda pengarna till?
Vi är övertygade om att du som företagare vet var pengarna gör bäst nytta, alltså väljer du själv vad pengarna ska användas till. Många av våra kunder använder pengarna till att investera i sin verksamhet. Vanliga användningsområden är till exempel att bygga om, bygga ut eller renovera, satsa på marknadsföring eller delta på en mässa, köpa in utrustning eller varulager, gå en utbildning eller helt enkelt betala en oförutsedd utgift.
Vad kostar en företagskredit från Monetise?
Vi har fast pris på våra företagslån, det innebär att vi inte använder oss av ränta. Istället vet du från början hur mycket du ska betala tillbaka, inga extra kostnader eller dolda avgifter tillkommer. För att få veta priset för just din företagskredit fyller du i en ansökan här till höger, självklart är den inte bindande.
Hur betalar jag tillbaka mitt företagslån?
Du betalar tillbaka din företagskredit med ett litet belopp varje vardag.  Återbetalningen sker automatiskt, vi drar det avtalade beloppet direkt från ditt konto via autogiro. Du är skuldfri efter 4-9 månader och du  får inga stora månadsfakturor.  Eftersom våra företagslån har fast pris, vet du alltid hur mycket du ska betala tillbaka och det tillkommer aldrig några avgifter.
Vad ska jag tänka på innan jag tar ett företagslån?
Tänk igenom behovet noga innan du väljer att låna pengar till ditt företag. Ha en strategi för hur pengarna ska användas. Låna bara till precis det som du behöver. Ta inte ett företagslån för att undvika en akut kris.
Hur vet jag om företagslånet blir lönsamt?
Ett lönsamt företagslån ger din verksamhet en hävstångseffekt genom ökad försäljning. Det enda sättet att ta reda på det är att räkna på kostnader och möjlig merförsäljning. Inkludera lånets alla kostnader inklusive eventuella uppläggningsavgifter om du tar ett banklån. Hur många öl behöver du sälja för att den nya uteserveringen ska löna sig? Hur mycket merförsäljning måste den uppdaterade hemsidan ge? Räkna på hur stort utrymme du har att betala tillbaka lånet och vad det innebär för ditt kassaflöde.  Fundera också på vad det innebär om investeringen inte ger den väntade effekten.
Hur används företagslånet bäst?
Oftast vet du som företagare bäst själv var pengarna gör mest nytta. Kanske blev grannlokalen plötsligt ledig? Har du möjlighet att köpa ett varulager inför jul? Kan en vidareutbildning ge nya kunder? Eller skulle en ny hemsida öka försäljningen?  Fundera igenom din alternativkostnad innan du själv till exempel bygger en ny webbsida. För dig kanske det tar lång tid, medan en van webbdesigner gör arbetet på några timmar. Varje timme som du inte ägnar åt kunder kostar pengar.  Viktigast är att företagslånet används på ett väl genomtänkt sätt, öppnar nya försäljningsmöjligheter och att du har tänkt igenom riskerna innan du lånar.
Vilka står bakom Monetise?
Monetise startade 2014 och ägs och leds av grundarna. Självklart kan du alltid kontakta oss med frågor, kontaktuppgifter hittar du under "Om oss".
Vem kan ge råd kring företagslån och finansiering?
De bästa råden kommer många gånger från andra företagare inom samma bransch. Var inte rädd att fråga andra hur de har gjort och var pengarna har gjort mest nytta för dem. Många tycker om att stötta andra. Men lita också på dina egna erfarenheter. Det är du som är närmast dina kunder.

Har du fler frågor?