"Att tänka på när du lånar pengar till ditt företag"

Jag vill låna


Önskad återbetalningstid

(månader)

Lånebelopp
Kostnad
Totalt

Ansök nu och få svar inom 24h!

  • Välj belopp och återbetalningstid
  • Identifiera dig med BankID
  • Få offert inom ett par timmar

Du förbinder dig inte till något!


Orsakerna till att du som företagare kan behöva extern finansiering är många. Kanske har du chans till en större lokal som skulle öka din omsättning. Eller skulle du kunna servera fler gäster med en större uteservering? Vill du köpa ett lager inför julhandeln? Att låna kan vara ett klokt affärsbeslut. Men det bör alltid baseras på en noggrann analys. Här är några frågor att ställa dig kring företagsfinansiering:

Hur använder jag ett lån bäst?

Oftast vet du som företagare bäst själv var pengarna gör mest nytta. Kanske skulle ytterligare en frisörstol till betyda mycket för din lönsamhet? Eller skulle din effektivitet öka med en ny restaurangugn? Viktigast är att lånet används på ett väl genomtänkt sätt, öppnar nya försäljningsmöjligheter och att du har tänkt igenom riskerna innan du lånar. Låna bara till precis det som du behöver. Låna inte för att lösa en akut kris.

Kommer lånet att löna sig?

Ett lönsamt lån ger en hävstångseffekt genom ökad försäljning. Det enda sättet att ta reda på det är att räkna på möjlig merförsäljning och kostnader. Hur många fler luncher måste jag sälja för att den nya uteserveringen ska löna sig? Hur mycket merförsäljning måste den nya hemsidan ge?

Vad kommer det att kosta?

Lånets kostnader varierar beroende på vilken lösning du väljer. Var noga med att inkludera lånets alla avgifter. För banklån kan det till exempel handla om ränta, uppläggningsavgift och fakturaavgifter. Också tiden som du lägger på att skriva låneansökning, affärsplan och administration är en kostnad.

Kommer jag klara att betala tillbaka?

Ta aldrig ett lån utan at göra en noggrann analys så att du känner dig trygg med att du kan betala tillbaka. Räkna på vad återbetalningen innebär för ditt kassaflöde. Fundera också på vad det innebär om investeringen inte ger den väntade effekten.

Image

1. Ansök

Ansök enkelt genom att fylla i dina uppgifter här ovan, du förbinder dig inte till något.

Image

2. Låneoffert

Du får din låneoffert med e-post inom några timmar.

Image

3. Utbetalning

Du godkänner och signerar avtalet digitalt med ditt BankID, därefter betalas pengarna ut direkt.